Вероятността за развиване на клинична картина при контакт със заразен с

...
Вероятността за развиване на клинична картина при контакт със заразен с
Коментари Харесай

Под 30% е вероятността контактни лица с бустерна доза да се заразят

" Вероятността за насърчаване на клинична картина при контакт със инфектиран с коронавирус е 52-53%, в случай че лицата са с две дози ваксина. Ако всички са 100% възприемчиви, то тогава може да са инфектирани всички от срещата е 100%. А пък в случай че има имунизирани с бустерна доза, опцията да се стигне до заразяване е под 30% ". Това съобщи пред Нованюз д-р Трифон Вълков, инфекционист.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29705
По думите му хората с трета доза сред 75 и 85% от случаите не развиват признаци на инфекцията, а може и да не се стигне въобще до заразяване.

" Възприемчивостта на обособените организми и разстоянието са измежду факторите на заразяване при контактни лица ", изясни той. И добави, че медикаментите не могат да заменят имунизациите. " Теоретично е допустимо грипът и коронавирусът в композиция да причинят по-тежко протичане и намаляване на имунната система ", изясни Вълков. По думите му е евентуално допустимо да има композиция сред двата разновидността - Делтакрон, само че се случва доста рядко. 

Според него наклонността е коронавирус разновидностите да стават по-заразни, само че с по-леко протичане.

Инфекционистът разкри и любопитна процедура от Германия. " При тестване се дефинира броят цикли, които да се извъртят преди тестът да се позитивира, в случай че изобщо се случи. При високи стойности на този индикатор, значи, че самата проба има малко количество на вируса, това не значи инфекциозност. На базата на това може да се приключи карантина ", описа медикът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29705  Област Хасково влезе в тъмночервената Covid зона Област Хасково влезе в тъмночервената Covid зона  Костадинов: Не съм набожен гуру или лидер на фракция

Костадинов: Не съм набожен гуру или лидер на фракция  Скок на случаите на възпитаници и учители с COVID-19 в Благоевград Скок на случаите на възпитаници и учители с COVID-19 в Благоевград
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР